Om Jeppssons

Över 75 år har gått sedan Jeppssons startades. Över sju decenniers samlade erfarenheter av bilar och kundservice är dock i sig inte någon garanti för fortsatta framgångar. Som vi ser det är erfarenheter till för att bygga vidare på.

Enda möjligheten att fortleva som serviceföretag är att vi idag och imorgon uppfyller våra kunders krav. Därför jobbar vi hela tiden på att bli lite bättre – ett tufft, målmedvetet arbete. Personalen hos oss, både i verkstäderna och försäljarna, kännetecknas av sin ofta mycket långa erfarenhet. Vi vet att lyckade bilaffärer bygger på förtroende och vi gör allt vi kan för att leva upp till de berättigade krav som våra kunder ställer.

För oss är hållbarhet viktigt. Trots att vi arbetar med bilar och transporter, försöker vi hela tiden ha kvalitet och miljö i fokus. Därför är vi både ISO 14001 och 9001 certifierade.

Vi har ett komplett sortiment av personbilar och transportbilar som täcker de flestas behov.

Det är alltid nära till oss. Vi finns i Karlshamn, Karlskrona och Ronneby. Våra verkstäder är fullutrustade med den absolut senaste tekniken för att ta hand om våra kunders bilar.

Nu blir vi Börjessons!

1937 startade Sven Jeppsson sitt företag här i Blekinge. Lite senare startade Folke Börjesson sin butik  i Alingsås, ett företag som snart skulle döpas till Börjessons Bil. Under 50-talet blev de båda entreprenörerna VW och Scania-handlare och deras vägar möttes. Tillsammans med andra entreprenörer på 50-och 60-talet byggde de upp det stora nät av Scania- och Volkswagen handlare som finns i Sverige.

När Folke så småningom trappade ner, tog de tre sönerna över driften, nämligen Ola, Lennart och Per. Ola stannade i Alingsås medan Lennart var den som tog företaget vidare söderut och etablerade sig i Skåne. Per är kvar som ägare och arbetar i styrelsen men jobbar mest med finansbolaget Spiltan i Stockholm. Olas söner Mattias och Henrik har gått in som ägare och arbetar som VD för personbilar i Alingsås respektive Ängelholm. Joacim Jäger är VD för lastbilsverksamheten i koncernen.

I början av 70-talet sålde Sven Jeppsson sitt företag till Anders Lindqvist, som fortsatte bygga upp verksamheten i Blekinge. Lennart och Anders kom att arbeta tillsammans i branschfrågor i många år. Jag började på Jeppssons 2001 och tog över som VD 2004 och vår familj har fortsatt driva och utveckla verksamheten med bl a nya VW och Skoda-hallar i Karlshamn och Karlskrona.

När branschen förändras var det dags att ta nästa steg. I oktober 2017 sålde vi Jeppssons till familjen Börjesson, och i höst byter vi namn. Då kommer vi också att heta Börjessons, precis som våra systerbolag i Alingsås, Helsingborg och Ängelholm. Tillsammans blir vi ett av de största privata bilhandelsföretaget i Sverige. Trots storheten kommer varje bolag att verka på sin lokala marknad, och som alltid vara nära sina kunder och anställda.

Hjärtligt Välkomna till familjen Börjesson!
Anna Lindqvist

Vi har alltid varit familjära trots att koncernen stadigt växer

Börjessons historik sträcker sig så långt tillbaka som till 1955, då Folke Börjesson lade grunden i Alingsås till dagens verksamhet. I år har vi alltså jobbat med Scania och VW i 64 års tid. Börjesson-andan präglas fortfarande av familjeföretagets alla fördelar genom sin personlighet, sina duktiga, kompetenta medarbetare, långsiktighet och allas trivsel.

Dagens vision ”Vi är modiga nog att förena tradition och framåtanda, så att vi tillsammans kan skapa framtidens företag” och våra värdeord ” Service, Kunskap och Trygghet” är kanske inte lika gamla – men något vi verkligen står för.

I dag har Börjessons 400 medarbetare, varav 115 personer inom koncernen arbetar i Blekinge där omsättningen i tre bolag nämligen Börjessons Lastbilar, Jeppssons och Däckcentrum uppgår till ca 450 miljoner och i hela koncernen blev det 2018 nästan 2,2 miljarder kronor.

Vi finns med Scania på orterna Alingsås, Hässleholm, Karlshamn, Karlskrona, Kristianstad och Östra Ljungby inom VW-gruppen på orterna Alingsås, Ängelholm, Helsingborg, Klippan, Karlshamn, Karlskrona, Ronneby. Däckverksamhet finns med Däckteam-kedjan i Alingsås, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Klippan, Olofström, Ronneby, Sölvesborg och Ängelholm. I Alingsås finns även Börjessons ATV med 4-hjulspodukter, båtar och Husqvarna Skog & Trädgård.

Vi ser fram mot fortsatt intressant och bra utveckling i koncernen och speciellt i Blekinge, där vi bland annat i Karlskrona investerar i en ny Audihall och utbyggnad av lastbilsdelen. SEAT-hallen i Ronneby är klar, service och skadeverkstaden är på gång att fräschas upp.

I en spännande framtid har vi en slagkraftig verksamhet i Blekinge och ökad möjlighet att ta hand om våra kunder, personal, person och lastbilar på bästa sätt. Med vår styrka och VW-gruppens och Scanias utmärkta produkter ser vi bara möjligheter i nya utmaningar för att våra kunder ska få hållbara och bästa möjliga transportlösningar och rörelsefrihet.

Hjärtligt Välkomna till familjen Börjesson!
Lennart Börjesson, koncernchef

Vi fortsätter utveckla Blekinge

Familjen Börjesson har nu ägt Jeppssons sedan oktober 2017. De fortsätter att göra de investeringar som vi påbörjat, och framtiden ser väldigt spännande ut!

När detta läses har vi nog satt igång att på allvar påbörja bygget av vår nya Audi-hall i Karlskrona! Den ska byggas i det lager där Däckcentrum har förvarat 1500 hjul åt kunder. Vintern har därför gått åt till att investera i ett nytt helautomatiserat förvaringsställ, förmodligen Blekinges modernaste hjul-förvaring!

Audi kommer att vara den trevligaste bilhallen i Blekinge! Vi satsar på en utställningsyta på 400 m2 med den nyaste tekniken, förberett för den digitala resan vi står inför. Den är färdig i höst, med ett showroom för nya bilar, begagnathall och två verkstadsplatser för Audi.

Givetvis är vi också förberedda för den el-bilsframtid vi går till mötes. En snabbladdare och två andra laddare kommer att finnas tillgängliga för Audi. Redan idag finns två laddplatser för Volkswagen. Vi har redan lanserat Audi E-tron, nästa år kommer det ännu mer spännande elbilsnyheter!